Europa Conference League - Επίσημη αργία κηρύσσουν τα Τίρανα για τον τελικό

Europa Conference League - Επίσημη αργία κηρύσσουν τα Τίρανα για τον τελικό

Η αλβανική κυβέρνηση κήρυξε την Τετάρτη 25 Μαΐου αργία καθώς η πρωτεύουσα των Τιράνων θα φιλοξενήσει τον τελικό του στο στάδιο της Air Albania.

Όχι μόνο η ημέρα θα είναι μια εθνική αργία με κλειστά σχολεία και δημόσια ιδρύματα, αλλά μεγάλο μέρος της πόλης θα γίνει μόνο πεζό, με τα αυτοκίνητα να απαγορεύονται ή να ανακατευθύνονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Bledi Cuci είπε ότι τα μέτρα για τους πεζούς θα «διοργανώσουν με τον πιο υποδειγματικό τρόπο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί στην Αλβανία», προσθέτοντας ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να κάνουν την ημέρα εορταστική για όλους, όχι μόνο για τους Ιταλούς και τους Ολλανδούς οπαδούς.

Η Αλβανία επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2020, μόλις 12 μήνες μετά το άνοιγμα του σταδίου της των 20.000 θέσεων.

Η εκδήλωση οδήγησε επίσης σε άνοδο των τιμών των ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα, με ορισμένα δωμάτια να κυκλοφορούν στην Booking.com με τιμή μεταξύ 2000 και 3000 ευρώ, κάτι που προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πολίτες σημείωσαν ότι μέρες πριν και μετά τον αγώνα, οι τιμές μειώθηκαν μεταξύ 40 και 150 ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου