Θαυμάστρια του Καστριώτη δηλώνει η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία

Θαυμάστρια του Καστριώτη δηλώνει η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία

Το παρών στην τελετή των εγκαινίων της αποκατάστασης του Πύργου στο Κάστρο της Πρέζα στην περιφέρεια των Τιράνων, έδωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Yuri Kim, η οποία και απευθυνόμενη στους κατοίκους της περιοχής, ανακάλεσε στην μνήμη του εθνικό ήρωα Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη, ενώ διαβεβαίωσε πως είναι θαυμάστριά του.

«Σας ευχαριστώ που μαζευτήκατε εδώ. Εκτιμώ τα μέλη της κοινότητας που έκαναν αυτό το έργο δυνατό. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα, η οποία σηματοδοτεί την Εβδομάδα Αμερικάνικου Πολιτισμού που θα αξιοποιήσουμε για να γιορτάσουμε την 100η επέτειο από τη δημιουργία των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Αλβανίας. Αυτή η εβδομάδα θα έχει πολλές δραστηριότητες, συναυλίες και γαστρονομία, αλλά μετά από όλες αυτές, αν υπήρχε ένα σημείο εκκίνησης, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από εδώ.

Ήθελα να ξεκινήσω από εδώ, όχι λόγω του παρελθόντος, αλλά στην πραγματικότητα επειδή έχει να κάνει με το μέλλον. Μπορεί να πιστεύουμε ότι συγκεντρωθήκαμε εδώ για να διατηρήσουμε το παρελθόν και να το προσκυνήσουμε. Αλλά είμαστε στην πραγματικότητα εδώ, για να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας όλο το μεγαλείο που είχαμε, και μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να γίνουμε σπουδαίοι.

Κανείς δεν θα ήθελε να επιστρέψουμε στο παρελθόν αλλά να προχωρήσουμε προς το μέλλον. Όταν βλέπουμε ένα τέτοιο μέρος, είναι υπέροχο, και βλέπετε ότι πρόκειται για μια υπέροχη γη, τη χώρα του Σκεντέρμπεη. Όπως όλοι γνωρίζετε, είμαι θαυμάστρια του Σκεντέρμπεη. Μπορεί να νομίζετε ότι απλά αυτή είναι η γη του Σκεντέρμπεη, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι η γη για την οποία εργάζονται, η γη των παιδιών μας, η γη του Μπρούνο, η γη της Ισαβέλλας, οπότε χαιρόμαστε που είμαστε εδώ με το μέλλον. Μπορούμε να μάθουμε από τα μαθήματα του παρελθόντος.

Οι ΗΠΑ θα είναι δίπλα σας για την ανοικοδόμηση. Θέλουμε να είμαστε μαζί, από πέτρα σε πέτρα, τούβλο σε τούβλο για το μέλλον, μπορούμε να το κάνουμε αυτό για το μέλλον. «Ευχαριστώ!», είπε στο μήνυμά της η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου