Ο ΟΑΣΕ χαιρετίζει την διαδικασία εκλογής του νέου Αλβανού ΠτΔ

Ο ΟΑΣΕ χαιρετίζει την διαδικασία εκλογής του νέου Αλβανού ΠτΔ

Η Παρουσία του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, χαιρετίζει τη διαδικασία έναρξης για την εκλογή του νέου Αλβανού Προέδρου, μια διαδικασία που όπως αναφέρει, θα φέρει στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, μια προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει την ενότητα του λαού.

«Καθώς η χώρα ξεκινά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Παρουσία του ΟΑΣΕ στην Αλβανία χαιρετίζει μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα φέρει στην ανώτατη θέση μια προσωπικότητα που εκπροσωπεί την ενότητα του λαού, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα της Αλβανίας», αναφέρεται η ανακοίνωση.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΚ, Ταουλάντ Μπάλα, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Μια μέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΚ, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός για έναρξη διαπραγματεύσεων με την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημοκρατία και Ένταξη, Μεσίλα Ντόντα, στην Προεδρία της Συνέλευσης και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Συμμαχία για Αλλαγή, Φατμίρ Μεντίου.

Επίσης, το ΣΚ αναφέρει πως είναι ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενκελέντ Αλιμπέαϊ, μη λαμβάνοντας υπόψη την οποιαδήποτε πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου