Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκεμπορίου που συμμετείχαν Αλβανοί

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκεμπορίου που συμμετείχαν Αλβανοί

Μετά από τρία χρόνια έρευνας, οι ιταλικές αρχές, σε συντονισμό με την Eurojust, έκλεισαν τη φάση έρευνας μιας μεγα-επιχείρησης που αποκάλυψε διεθνή διακίνηση ναρκωτικών που έλαβε χώρα σε πολλές χώρες με τη συμμετοχή του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος.

Η διεθνής μεγα – επιχείρηση εκτελέστηκε σήμερα τα ξημερώματα καταστρέφοντας μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη διεθνή διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Η Εισαγγελία του Μιλάνου διέταξε την κράτηση 31 ατόμων, την έρευνα σε 50 διαμερίσματα και την κατάσχεση μιας γκαλερί σύγχρονης τέχνης στο Άμστερνταμ, όπου αυτή η εν λόγω ομάδα «ξέπλεβνε» τα χρήματα που κέρδιζε από τη διακίνηση ναρκωτικών (μέσω της αγοράς έργων τέχνης και της έκδοσης ψεύτικων τιμολογίων).

Η έρευνα για την επιχείρηση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 μετά τον εντοπισμό τοπικού πυρήνα διακινητών του Μιλάνου που αποδίδεται σε δύο επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού τομέα, από τον οποίο ανακαλύφθηκε το όνομα ενός σημαντικού μεσίτη ναρκωτικών διεθνώς και σε άμεση αναφορά με το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή της Καμπανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου