Ράμα: Ψέμα η καταπίεση των ΜΜΕ στην Αλβανία

Ράμα: Ψέμα η καταπίεση των ΜΜΕ στην Αλβανία

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε σήμερα ότι στην Αλβανία δεν υπάρχουν εκφοβισμένα μέσα ενημέρωσης, ούτε δημοσιογράφοι που παρεμποδίζονται στην ελευθερία τους.

Σε μια αντίδραση στο Twitter με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, ο Ράμα είπε ότι στην Αλβανία υπάρχουν όλο και περισσότερα θύματα συκοφαντίας, ψεμάτων και ψευδών ειδήσεων.

«Στην Αλβανία δεν υπάρχουν ούτε εκφοβισμένα μέσα ενημέρωσης, ούτε δημοσιογράφοι που παρεμποδίζονται στην ελευθερία τους. Ακόμα και στην Αλβανία υπάρχουν όλο και περισσότερα θύματα συκοφαντίας, ψεύδους και ψευδών ειδήσεων! Γίνεται λόγος για δικούς μας δημοσιογράφους, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν! Μιλάμε για τον νόμο κατά της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει!», είπε ο Ράμα.

«Δημοσιογράφοι θύματα αστυνομικής βίας στην Αλβανία; Τι ψέμα! Δημοσιογράφοι που επικρίνουν την κυβέρνηση αντιμετωπίζουν πολιτικές επιθέσεις; Τι φαντασίωση! Ηθική αυτορρύθμιση στα αλβανικά ΜΜΕ; Τι κοροϊδία! Λείπει μόνο ο τίτλος: Το παράπονο για την έλλειψη ελευθερίας γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με την ελευθερία!», τόνισε ο Ράμα.

«Γνωρίζω ότι αυτή η γνώμη μου θα χαρακτηριστεί ως επίθεση, πίεση, επιθετικότητα κατά των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός όταν βλέπω πώς κάποιοι κοροϊδεύουν την ελευθερία του λόγου και πώς η ελευθερία του Τύπου γίνεται ελευθερία της πίεσης, παραβιάζοντας τα γεγονότα, τον λαό και τη χώρα, για λογαριασμό του!», υπογράμμισε ο Ράμα.

Όπως όλα δείχνουν ο Αλβανός πρωθυπουργός αντιτίθεται σε μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από διεθνείς ανεξάρτητους οργανισμούς, θέλοντας να αποπροσανατολίσει πλήρως την όλη κατάσταση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου