Το Συμβούλιο Διαφάνειας της Αλβανίας ορίζει νέες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης

Το Συμβούλιο Διαφάνειας της Αλβανίας ορίζει νέες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης

Το Συμβούλιο Διαφάνειας και Παρακολούθησης Τιμών Χονδρικού / Λιανικού Εμπορίου Βασικών Προϊόντων Διατροφής και Άλλων Συναφών Προϊόντων της Αλβανίας, καθόρισε νέες τιμές για τα προϊόντα, αλεύρι, ηλιέλαιο, ζάχαρη και ρύζι.

Μετά την ανάλυση των περιθωρίων, το Συμβούλιο Διαφάνειας αποφάσισε ότι τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να προσφέρονται στον τελικό καταναλωτή σε αγορές με τιμές όχι υψηλότερες από: 109 λεκ / κιλό για ρύζι, 121 λεκ για ζάχαρη, 381 λεκ / λίτρο για το ηλιέλαιο και 79 λεκ / το κιλό για το χύμα αλεύρι.

Το Συμβούλιο Διαφάνειας αποφάσισε επίσης να εγκρίνει τα περιθώρια κέρδους που θα εφαρμοστούν σε ορισμένα βασικά προϊόντα διατροφής, ως αποτέλεσμα της ειδικής κατάστασης που δημιουργεί η αύξηση των διεθνών τιμών.

Για το ρύζι (συσκευασμένο του ενός κιλού) το περιθώριο χονδρικής του χονδρέμπορου είναι 11,7% επί του κόστους εκτελωνισμού του προϊόντος συμπεριλαμβανομένων των δασμών που καταβάλλονται στο τελωνείο

Η παρούσα απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα και είναι υποχρεωτική για όλους τους φορείς που εμπορεύονται χονδρικά / λιανικά τα προϊόντα που ορίζονται στην παρούσα απόφαση.

Πάρα την παραπάνω απόφαση, οι ελάχιστοι έλεγχοι στα καταστήματα πώλησης βασικών ειδών διατροφής δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους πολίτες, καθώς η αισχροκέρδεια καλπάζει. 

Βαρθολομαίος: Η κατάσταση στην Ουκρανία, ντροπή πο...
Διϋπουργική των χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης για ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 08/08/22, 22:56

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη