Η νέα εθνοσυνέλευση Μπερίσα καθαίρεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος

Η νέα εθνοσυνέλευση Μπερίσα καθαίρεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο πρώην ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΚ, Ενκελέντ Αλιμπέαΐ ως «μηδενικό», αναφερόμενος στα καθήκοντα που εκτελεί.

Ο Μπερίσα είπε ότι ο Αλιμπέαΐ αποπέμθηκε από τη θέση του ενώ για το νέο όνομα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθηθούν διαδικασίες από ομάδα ειδικών. Ωστόσο για τους υπόλοιπους βουλευτές είπε ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις.

«Δεν υπάρχει εξαίρεση, αλλά οι πραγματικότητες είναι πραγματικότητες…Αυτή η Συνέλευση ήταν ανοιχτή, είναι και δικαίωμα τους να κάνουν την επιλογή τους. Αυτό το τρένο δεν έχει δύναμη ακινητοποίησης. Το τρένο βαδίζει προς τη νίκη. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων θα καθορίσει τη διαδικασία για τον διορισμό του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα πρέπει να είναι ένας από τους αντιπροέδρους του κόμματος. Εξαρτάται από το ποιος θα ψηφιστεί για αντιπρόεδρος του κόμματος. Ο Αλιμπέαΐ καθαιρέθηκε», είπε ο Μπερίσα.

Οι νέες εξελίξεις για ακόμη μια φορά οδηγούν σε αδιέξοδο, με μια μερίδα βουλευτών της αλβανικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται κοντά στον Μπερίσα και με την άλλη να στηρίζει τις αποφάσεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο είναι γεγονός πως η αλβανική αντιπολίτευση βρίσκεται σε τέλμα, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνεται έμμεσα ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου