Σε λειτουργία τίθεται ο κοινός Συνοριακός Σταθμός Αλβανίας - Κοσόβου

Σε λειτουργία τίθεται ο κοινός Συνοριακός Σταθμός Αλβανίας - Κοσόβου

Σε λειτουργία τίθεται από τις 24 Απριλίου ο κοινός Συνοριακός Σταθμός Κοσσυφοπεδίου – Αλβανίας στο Κρούσεβο – Σιστάβετς.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Xhelal Sveçla, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, όπου ανέφερε ότι με τον Αλβανό ομόλογό του Bledar Çuçi άνοιξαν επίσημα αυτή τη διάβαση.

«Με τον Υπουργό Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Bledar Çuçi, σήμερα ανοίξαμε επίσημα το κοινό σημείο διέλευσης των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών μας, Κρούσεβο - Σιστάβετς.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που υπογράφηκε στη συνάντηση των δύο κυβερνήσεών μας και είναι η δεύτερη συμφωνία από τις τρεις που αρχίζει να εφαρμόζεται», έγραψε ο Sveçla.

Επίσης ανάφερε ότι το συγκεκριμένο το κοινό σημείο διέλευσης των συνόρων θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, και των οχημάτων μεταφοράς μη εμπορικών αγαθών.

«Το κοινό σημείο διέλευσης των συνόρων θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, στην εξυπηρέτηση πολιτών, οχημάτων και μεταφοράς μη εμπορικών αγαθών. Θα επιτρέψει τη μετακίνηση πολιτών τρίτων χωρών, θα αυξήσει την οικονομία των χωρών μας και θα αναπτύξει τον τουρισμό στα όμορφα βουνά του Σαρ», πρόσθεσε.

Τέλος ο Κοσοβάρος ΥΠΕΣ είπε ότι μίλησαν επίσης με τον Çuçi για νέες συμφωνίες για τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και στις δύο πλευρές των συνόρων.

«Μεταξύ πολλών συζητήσεων με τον υπουργό Çuçi, μιλήσαμε σήμερα για νέες συμφωνίες που μπορεί να έχουμε ως Υπουργός, για να διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών μας και στις δύο πλευρές των συνόρων. Με την πλήρη θέλησή μας και την αφοσίωση των τεχνικών μας ομάδων θα οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα η συμφωνία για τους κατοίκους της παραμεθόριας ζώνης. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την εξάλειψη των φραγμών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Αλβανοί θα έχει τη μέγιστη δέσμευσή μας. Κάθε πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσει η Αλβανία, έχει πάντα με το μέρος της το Κοσσυφοπέδιο. Μαζί μοιραζόμαστε ιστορία, προκλήσεις και περηφάνια», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου