Καταδίκη στον πρώην ΥΠΕΣ του Ράμα για διακίνηση ναρκωτικών, ζήτησε η SPAK

Καταδίκη στον πρώην ΥΠΕΣ του Ράμα για διακίνηση ναρκωτικών, ζήτησε η SPAK

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία, υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο την προσφυγή της για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, με αυτή την προσφυγή, η SPAK απαιτεί Ταχίρι να τιμωρηθεί για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής ομάδας για διακίνηση ναρκωτικών.

«Τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που έγιναν δεκτά από το δικαστήριο, ο χαρακτηρισμός ως κατάχρηση εξουσίας είναι λάθος. Θα πρέπει όμως να θεωρήσετε το έγκλημα που διαπράχθηκε ως εμπορία μέσα σε μια δομημένη ομάδα», αναφέρει η SPAK στην προσφυγή της.

Θυμίζουμε ότι μετά από μια μαραθώνια συνεδρία το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε τον Ταχίρι σε 5 χρόνια φυλάκιση για «Κατάχρηση καθήκοντος». Αλλά με μια συνοπτική δίκη, η ποινή του μειώθηκε σε 3 χρόνια και 4 μήνες. Επίσης ο Ταχίρι καταδικάστηκε μόνο για «Κατάχρηση καθήκοντος» με «δραπέτευση» από τις κατηγορίες της «Διαφθοράς ανώτατων στελεχών», «Διακίνηση ναρκωτικών σε συνεργασία» και «Δομημένη εγκληματική ομάδα» και σήμερα εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Φιέρι.

Στα επιχειρήματα της απόφασης, η έφεση του Ειδικού Εφετείου κατά της Διαφθοράς υπογραμμίζει ότι αποδεικνύεται πως ο Ταχίρι έχει διασυνδέσεις με τους Moisi Habilaj και Artan Habilaj και αυτές οι διασυνδέσεις έχουν επηρεαστεί από την εγκληματική ομάδα ώστε να μην μπορεί να διεισδύσει στις τάξεις των αστυνομικών και κρατικών υπαλλήλων, παρεμποδίζοντας την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου