Ράμα: «Άχρηστη» η έκθεση του State Department για την Αλβανία

Ράμα: «Άχρηστη» η έκθεση του State Department για την Αλβανία

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε μετά την δημοσίευση της έκθεσης του State Department για το 2021, η οποία αναφέρει μια σειρά από σοβαρές επικρίσεις παραβιάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία.

Ο Ράμα με μια περίεργη στάση, όχι μόνο δεν απαντά στην κριτική, που μέσω της έκθεσης ασκήθηκε στην κυβέρνησή του, αλλά αντιθέτως την χαρακτήρισε «άχρηστη» και επαναλαμβανόμενη χρόνο με τον χρόνο

«Φαίνεται «έσκασε το ψάρι» για μια ετήσια έκθεση του State Department, όπου η Αμερική μας είπε επιτέλους ότι μας είχαν πει οι αντιπολιτευόμενη από την αρχή! Όποιος διαβάζει αυτή την έκθεση κάθε χρόνο ξέρει ότι είναι τόσο copy-paste της προηγούμενης χρονιάς που δεν εμφανίζονται ούτε τα επιτεύγματα που ανέφερε το State Department κατά τη διάρκεια της χρονιάς», έγραψε ο Ράμα στο Twitter.

Ωστόσο, State Department ΗΠΑ έκανε έντονες επικρίσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία, αναφέροντας στα σοβαρά θέματα σχετικά με τα δικαιώματα στη χώρα για το 2021

Προβλήματα με την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος ενώ συνεχιζόταν η διαδικασία ελέγχου, περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης και του τύπου και διάχυτη διαφθορά σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης και τους τοπικούς θεσμούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου