Νέες κόντρες στην προσπάθεια ενοποίησης του ΔΚ Αλβανίας

Νέες κόντρες στην προσπάθεια ενοποίησης του ΔΚ Αλβανίας

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, Enkelejd Alibeaj δήλωσε χθες μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος ήταν της άποψης πως μια μονομερής διαδικασία αρκεί να μην οδηγήσει στην ενοποίηση του Δημοκρατικού Κόμματος». Επίσης είπε ότι απαιτείται πιστοποιημένη εκλογική διαδικασία με βάση το καταστατικό του ΔΚ.

«Βιαστικές διαδικασίες, όχι. Κάποτε το κάναμε. Διαδικασίες που θα πρέπει να δώσουν ισχυρά συνδικαλιστικά σήματα. Έχουμε υποχρέωση να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Ο καθένας από τους βουλευτές θα έχει τη δυνατότητα να δώσει εισηγήσεις, να το επεξεργαστεί και σε δεύτερη στιγμή να καταλήξει σε δεύτερη συνάντηση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βουλευτές ζήτησαν κοινή διαδικασία αναδιάρθρωσης του κόμματος, όπου δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

«Παρατήρησα με ευχαρίστηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία, των συναδέλφων μου, δήλωσε ξεκάθαρα και πλήρως μερικά απλά πράγματα που οδηγούν το κίνημα στην επίτευξη της ενοποίησης. Μια διαδικασία εφάπαξ που δεν οδηγεί στην ένωση. Το δεύτερο εύρημα στη συντριπτική πλειοψηφία που προσφέρεται ως λύση υπέρ της ένωσης των Δημοκρατών, μια ένωση που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη βάση μια κοινή οργανωτική διαδικασία όπου η ένταξη δεν θα έχει εξαιρέσεις. Η ψηφοφορία πρέπει να ξεκινήσει από το κέντρο μέχρι τα παραρτήματα, με την καλή πρόθεση αυτό που λέγεται δομή του ΔΚ να είναι αναπόσπαστη», τόνισε ο Alibeaj.

Ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα είπε ότι μπορεί να πει πως ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος έρχεται σε αντίθεση με τις συμπεριφορές όλων των βουλευτών και ο «αυτοαποκαλούμενος» προσπάθησε με χυδαίους τρόπους να χειραγωγήσει την ομάδα, αλλά απέτυχε σε κάθε προσπάθεια.

Επίσης ανέφερε ότι υπήρξαν εποικοδομητικές προτάσεις από τις οποίες θα ξεκινήσει η συνεργασία και πολύ ορθολογικές ιδέες.

«Ενημέρωσα τον Alibeaj ότι παύει να υπάρχει η εμπιστοσύνη της Επιτροπής Επανίδρυσης να είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό τον αναστάτωσε περισσότερο αλλά οι πραγματικότητες δεν είναι πάντα γλυκές. Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση», κατέληξε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου