Ράμα: «Ο ΠτΔ Μέτα είναι εθνική ντροπή»

Ράμα: «Ο ΠτΔ Μέτα είναι εθνική ντροπή»

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε χθες ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο συμφώνησε με τη Βουλή ότι ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα παραβίασε το Σύνταγμα.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Συνεδρίου του ΣΚ, απαντώντας στο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την περιοδεία που ανακοίνωσε ο Μέτα, ο Ράμα είπε ότι «το μόνο που έχει χωρίσει το Συνταγματικό Δικαστήριο από τη Βουλή είναι ότι σύμφωνα με αυτό, ο Ιλίρ Μέτα έκανε «ελαφρές» παραβιάσεις.

«Δεν θέλω να σχολιάσω το δικαστήριο, αλλά θέλω να πω ότι ο Ιλίρ Μέτα ως πρόεδρος είναι εθνική ντροπή και τι θα κάνει όταν φύγει από την προεδρία δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ως ελεύθερος πολίτης της Δημοκρατίας της Αλβανίας όπως μπορεί να κάνει ο καθένας αρκεί να είναι ελεύθερος πολίτης. Από την άλλη, με ενδιαφέρει απολύτως να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα αυτή η περίοδος της εξουσίας του Ιλίρ Μέτα και αυτή η ντροπή να περάσει το συντομότερο δυνατόν στο παρελθόν. Και δεν έχω πρόβλημα με το τι περιοδείες κάνει ο Ιλίρ Μετά και το τι ανακοινώνει, ενημερώνει και απειλεί. Ο Ιλίρ Μέτα είναι ντροπή», τόνισε ο Ράμα.

Ερωτηθείς για τη δήλωση κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο για την κόκκινη γραμμή για όλους όσους παραβιάζουν το νόμο και αν είναι προειδοποίηση για άλλη σύλληψη, ο Ράμα είπε ότι «ο λόγος μου ήταν να μην ανακοινώσω συλλήψεις, αφήστε το να φύγει από μένα, αλλά θέλω να πω ότι είναι σίγουρα απαράδεκτο το ΣΚ και οι ψηφοφόροι του να το τρώνε πίσω από την πλάτη τους, όπως είναι αδύνατο να ζητήσει κανείς προστασία από το ΣΚ ή από εμένα».

Το τελευταίο διάστημα στην Αλβανία τα σκάνδαλα της αλβανικής κυβέρνησης που έρχονται στο προσκήνιο, είναι πάρα πολλά.

Ωστόσο ο τρόπος του Ράμα φανερώνει έναν πρωθυπουργό ανεπηρέαστο, που σπεύδει να ρίξει τα «βέλη» μόνο στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου