Ο Εσκομπάρ αντιδρά στην «επιθέση» Μπερίσα κατά της Πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Εσκομπάρ αντιδρά στην  «επιθέση» Μπερίσα κατά της Πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γκάμπριελ Εσκομπάρ, ταυτόχρονα ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Δυτικά Βαλκάνια, αντέδρασε μετά την «επιθέση» του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατά της Πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Yuri Kim.

Ερωτηθείς από τον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, Top Channel, ο Εσκομπάρ είπε ότι σοκαρίστηκε από τις επίθεση στην Πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις στην πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Τίρανα. Γνωρίζουμε ότι αυτή η επίθεση δεν αντιπροσωπεύει τον αλβανικό λαό. Η Πρέσβης Kim είναι ο Προσωπικός Αντιπρόσωπος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Δεκέμβριο, αναμένουμε από αυτήν να συνεχίσει να εξηγεί και να εφαρμόζει τις πολιτικές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Προέδρου Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της αποφασιστικότητας ότι θα λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται στη διαφθορά και την υπονόμευση της δημοκρατίας», είπε ο Εσκομπάρ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μπερίσα είχε δηλώσει ότι η «Κυβερνήτης Kim» έχει παραμερίσει τον ρόλο της Πρέσβη και παραβιάζει κάθε κανόνα και προτίμηση ασκώντας έλεγχο στον Ράμα και στον Μπάσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου