Έλεγχος των τιμών στην Αλβανία - Σε χάος τα καταστήματα

Έλεγχος των τιμών στην Αλβανία - Σε χάος τα καταστήματα

Το κόστος του ηλιελαίου συνεχίζει να αυξάνεται στην Αλβανία, παρά τη σύσταση κυβερνητικού φορέα για τη ρύθμιση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, πράγμα που προκαλεί χάος στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Σήμερα, το τυπικό κόστος του προϊόντος ηλιελαίου είναι 317 λεκ (2,61 ευρώ) από 299 λεκ (2,47 ευρώ) ανά λίτρο στη χονδρική. Στα σούπερ μάρκετ, το κόστος καθορίζεται στα 321 λεκ (2,65 ευρώ), που σημαίνει ότι όποιος πιαστεί να πουλά το προϊόν σε υψηλότερη τιμή αντιμετωπίζει πρόστιμα και ανάκληση άδειας του καταστήματος.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις δεν είναι ευχαριστημένες, σημειώνοντας ότι ένα ελάχιστο περιθώριο κέρδους επηρεάζει την ικανότητά τους να λειτουργούν.

Οι πωλητές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κέρδος όταν προστίθενται φόροι στο κόστος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να μειώσουν την ποσότητα των προϊόντων που διατηρούν στα ράφια.

Όσον αφορά το αλεύρι, κάποιοι λένε ότι αναγκάζονται να το πωλούν και να ζημιώνονται. Αγοράζουν χονδρικά σε μία τιμή και στη συνέχεια βρίσκουν το κόστος μειωμένο την επόμενη εβδομάδα, που σημαίνει ότι χάνουν χρήματα όταν τα πουλήσουν στον πελάτη.

Επίσης συνεχίζεται να υφίσταται το πρόβλημα με την τιμή στα καύσιμα, κάτι που επηρεάζει και τα υπόλοιπα προϊόντα.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μέχρι στιγμής η αλβανική κυβέρνηση, δηλώνει πως μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ στην πραγματικότητα προκαλούνται νέες δυσκολίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου