Η αλβ. κυβέρνηση δαπανά 2,3 εκατ. ευρώ στην αγορά επίπλων

Η αλβ. κυβέρνηση δαπανά 2,3 εκατ. ευρώ στην αγορά επίπλων

Η αγορά επίπλων για πέντε δημόσια ιδρύματα στην Αλβανία, θα κοστίσει στην αλβανική κυβέρνηση 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση Ράμα, αποφάσισε στο απόγειο της κρίσης να συνεχίσει κανονικά την αγορά επίπλων και εξοπλισμού για την επίπλωση των γραφείων ορισμένων κρατικών φορέων. Συγκεκριμένα υπάρχουν 2,3 εκατ. ευρώ που χωρίζονται σε 5 παρτίδες.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι η αναθέτουσα αρχή, η κεντρική υπηρεσία προμηθειών, έχει ορίσει σταθερές διαστάσεις για όλα τα αντικείμενα της παρούσας σύμβασης.

Έτσι, για τα έπιπλα των γραφείων οι φορείς απαιτούν μεγάλα τραπέζια συνεδριάσεων δύο διαστάσεων, 280 x 105 x 75 cm και 720 x 280 x 77 εκ., αλλά και άλλα τραπέζια από τα μικρά μέχρι τα οβάλ εξακολουθούν να έχουν προδιαγραφές όχι μόνο σε μέγεθος αλλά ακόμη και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Επιπλέον για τα στελέχη, τα τραπέζια 12 ατόμων απαιτούν, μεταξύ άλλων, να έχουν φυσικό καπλαμά καρυδιάς.

Στην περίπτωση των γραφείων οδηγών, οι πλαϊνές σανίδες του σχεδίου εργασίας πρέπει να είναι τοξωτές.

Όχι όμως μόνο τραπέζια. Οι πολυθρόνες πρέπει να είναι με ξύλινο σκελετό, σχεδιασμένες με ίσιες γραμμές μοντέρνου στυλ και με οικολογική δερμάτινη επένδυση.

Ακόμη και οι τριθέσιοι ή διθέσιοι καναπέδες απαιτείται να είναι άνετοι και με δερμάτινη επένδυση. Όλες αυτές οι απαιτήσεις έρχονται σε μια περίοδο που η Αλβανία μαστίζεται από ανατιμήσεις, αισχροκέρδεια και υψηλές τιμές σε τρόφιμα και καύσιμα.

Ήδη όμως υπάρχουν 2,3 εκατ. ευρώ που θα δαπανηθούν για την επίπλωση των γραφείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, της Κρατικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Φυλακών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτός αυτούς, πριν από λίγες ημέρες η κεντρική υπηρεσία αγορών της Αλβανίας ανακοίνωσε την αγορά καυσίμων 14 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια, με την απόφαση να λαμβάνεται στην κορύφωση της αύξησης των τιμών.

Η παντοδύναμη πια αλβανική κυβέρνηση, η οποία παρά τα συνεχή σκάνδαλα παραμένει αλώβητη, φυσικά και δεν θα είχε πρόβλημα να δαπανήσει μερικά εκατομμύρια ευρώ για έπιπλα και για άλλες πολυτέλειες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου