Αλβανία: Ξεκινούν οι συζητήσεις για την εκλογή του επόμενου Αλβανού Προέδρου

Αλβανία: Ξεκινούν οι συζητήσεις για την εκλογή του επόμενου Αλβανού Προέδρου

Ξεκινούν οι συζητήσεις μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, το οποίο αποτελεί την αντιπολίτευση της χώρας και του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την εκλογή του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας.

Καθώς η θητεία του προέδρου Ιλίρ Μέτα λήγει φέτος τον Ιούλιο, φαίνεται να έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κινήσεις για την αντικατάστασή του.

Αλβανικής πηγές αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΚ Enkelejd Alibeaj αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΚ Taulant Balla, την υπουργό Elisa Spiropali και τον Damian Gjiknurin, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο προεδρείο του Αλβανικού Κοινοβουλίου.

Από πλευράς του το ΣΚ, όρισε ως διαπραγματευτική ομάδα για τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της χώρας τους Taulant Balla, Elisa Spiropali και Damian Gjiknur.

Τέλος, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, θα είναι επικεφαλής της Προεδρίας έως τις 24 Ιουλίου 2022, ενώ η αλβανική Συνέλευση πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής του το αργότερο έως τις 24 Μαΐου 2022 σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αλβανίας. 

Συνάντηση Δένδια με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό τ...
Ο Μπάσα διαψεύδει τους ισχυρισμούς Μπερίσα, για το...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 26/09/22, 15:17

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη