Αλβανία: Βουλευτής του ΣΚ παραιτείται μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των αποτεφρωτήρων

Αλβανία: Βουλευτής του ΣΚ παραιτείται μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των αποτεφρωτήρων

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Alqi Bllako σήμερα θα παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Βουλής την υποβολή της εντολής ως βουλευτής της Δημοκρατίας της Αλβανίας και θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν χωρίς κανένα προνόμιο.

Σε αντίδραση στο αίτημα της Ειδικής Δομής κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) προς τη Βουλή για άρση της ασυλίας του, ο Bllako τόνισε ότι νιώθει σοκαρισμένος από το αίτημα για την σύλληψή του.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι μια αμερόληπτη και δίκαιη δίκη θα αποδείξει εύκολα την αθωότητά μου, με την ακλόνητη πεποίθηση ότι ούτε έχω παραβιάσει τους νόμους της χώρας ούτε καν παραβίασα την ηθική του καθήκοντος που έχω ασκήσει! Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Βουλή της Δημοκρατίας της Αλβανίας με αυτό το θέμα και δεν θέλω να επωφεληθώ ή να μου προσφερθεί διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε άλλο πολίτη της χώρας μας», είπε.

«Δεν θωράκισα την εντολή του βουλευτή, αλλά την αλήθεια για την αθωότητά μου. Θα το αποδείξω στο δικαστήριο και ενώπιον του κοινού. Ως απλός πολίτης, ως υπεύθυνος γονιός και μέλος της οικογένειας και κυρίως ως δημόσιος υπάλληλος, που αναμφίβολα καταλαβαίνει ότι κάθε δέσμευση έχει τίμημα πολιτικής λάσπης ή με την υποχρέωση να ξεκαθαρίσει την αλήθεια ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε ο Bllako.

Το σκάνδαλο των αποτεφρωτήρων απορριμμάτων στην Αλβανία είναι ένα από τα πιο πρόσφατα στη χώρα, με τεράστια χρηματικά πόσα που αγγίζουν τα 86 εκατ. ευρώ, να έχουν υπεξαιρεθεί από τα κρατικά ταμεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου