Οι ΗΠΑ παρατείνουν στα 10 χρόνια τη βίζα για τους Αλβανούς πολίτες

Οι ΗΠΑ παρατείνουν στα 10 χρόνια τη βίζα για τους Αλβανούς πολίτες

Η πρέσβυς των ΗΠΑ στα Τίρανα, δήλωσε σήμερα ότι από την 1η Απριλίου, η ισχύς μιας νέας τουριστικής ή επαγγελματικής βίζας για τους Αλβανούς πολίτες, θα παραταθεί από τρία σε 10 χρόνια.

Καθώς φέτος ΗΠΑ και Αλβανία γιορτάζουν τα 100 χρόνια της σχέσης τους, η Kim μοιράστηκε τη συγκεκριμένη απόφαση που θα διευκολύνει τους πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο μήνυμά της, η Πρέσβης Yuri Kim αναφέρει ότι «καθώς γιορτάζουμε την 100η επέτειο των σχέσεων ΗΠΑ-Αλβανίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας μερικά υπέροχα νέα που πιστεύω ότι θα φέρουν Αμερικανούς και Αλβανούς ακόμη πιο κοντά στο σήμερα, μαζί».

«Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι Αλβανοί επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επισκέπτονται την Αλβανία. Τώρα θα διευκολύνουμε τους Αλβανούς που θέλουν να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς στην Αμερική να δουν τη χώρα μας και να δημιουργήσουν επιχειρηματικές σχέσεις. Από την 1η Απριλίου, η ισχύς για νέα τουριστική ή επαγγελματική βίζα θα παραταθεί από τρία σε 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε Αλβανός πολίτης που αποκτήσει τουριστική ή επαγγελματική βίζα την 1η Απριλίου ή αργότερα, η βίζα σας θα ισχύει για 10 χρόνια, και όχι μόνο για τρία.

Θα μπορείτε να ταξιδεύετε από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς χωρίς να χρειάζεται να ανανεώσετε τη βίζα σας μέχρι το 2031.

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να παρατείνουν την ισχύ της βίζας για δέκα χρόνια αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι Αλβανοί ακολουθούν όλο και περισσότερο τους κανόνες όταν επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζω να βρούμε ακόμη περισσότερους τρόπους προσέλκυσης για Αλβανούς και Αμερικανούς. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανυπομονούμε για άλλα 100 χρόνια φιλίας. Ευχαριστώ», είπε η Αμερικανίδα Πρέσβης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου