Ο Μπερίσα δηλώνει έτοιμος για να επιστρέψει στην ηγεσία του ΔΚ

Ο Μπερίσα δηλώνει έτοιμος για να επιστρέψει στην ηγεσία του ΔΚ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ανακοίνωσε τις προθέσεις του να επιστρέψει στο τιμόνι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την Παρασκευή, ο Μπερίσα και η Ομάδα Επανίδρυσης που τον υποστηρίζει, επισκέφτηκαν το Αρχηγείο του ΔΚ για να συνομιλήσουν με επίσημα μέλη του κόμματος μετά την παραίτηση του Λουλζίμ Μπάσα από την προεδρία.

Ωστόσο, η αποχώρηση του Μπάσα δεν οδήγησε σε συμφιλίωση μεταξύ των δύο παρατάξεων του ΔΚ που έχει διχαστεί από τον Σεπτέμβριο, όταν ο Μπάσα απέβαλε τον Μπερίσα από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ωστόσο, η δήλωση του Μπερίσα αντιμετωπίστηκε με διαμαρτυρίες από τον ασκούντα καθήκοντα προέδρου Enkelejd Alibeaj.

Ο Alibeaj είπε ότι τα συμφέροντα του Δημοκρατικού Κόμματος δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από κάποιον που έχει χαρακτηριστεί (non grata) για διαφθορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορίες τις οποίες ο Μπερίσα απορρίπτει.

«Το ΔΚ δεν μπορεί να χτίσει το μέλλον του κοιτάζοντας προς το παρελθόν», σύμφωνα με τον Alibeaj, ο οποίος πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Μπερίσα να παραιτηθεί.

Επιπλέον, ο ενεργών αρχηγός δήλωσε ότι θα ασκούσε έφεση κατά της απόφασης κατά του Δικαστηρίου των Τιράνων που ουσιαστικά επικυρώνει την ομάδα του Μπερίσα και τις αποφάσεις που έλαβε η Εθνοσυνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το επίσημο ΔΚ είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεξαγάγουναρχηγικές εκλογές παρά μόνο μετά τις τοπικές εκλογές του καλοκαιριού του 2023.

Τέλος, η Ομάδα Επανίδρυσης του Μπερίσα, είχε προγραμματίσει να εκλέξει τη νέα ηγεσία του κόμματος αυτή την άνοιξη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου