Το ΔΚ Αλβανίας καλεί σε ενότητα τις δύο αντίπαλες πλευρές του

Το ΔΚ Αλβανίας καλεί σε ενότητα τις δύο αντίπαλες πλευρές του

Το Προεδρείο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, μετά τη συνεδρίασή του, αφού ο Μπάσα παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος, δήλωσε τη βούλησή να κάνει τα πάντα για χάρη της ενότητας.

Γι αυτό το λόγο, καλεί επίσημα σε συνομιλίες τους συναδέλφους του άλλου κόμματος που υποστηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα.

«Η ηγεσία του κόμματος κάνει έκκληση να αποφευχθεί η ρητορική μίσους, ο εκβιασμός, η διχόνοια, η προσβολή και η αλαζονεία μεταξύ των Δημοκρατικών και καλεί κάθε μέλος του Κόμματος να αναλογιστεί και να επανεξετάσει την τρέχουσα διχαστική θέση μεταξύ των Δημοκρατικών. Το Δημοκρατικό Κόμμα ζημιώνεται από τον εσωτερικό διχασμό και την σύγκρουση μεταξύ των Δημοκρατικών και ωφελείται μόνο το καθεστώς του Έντι Ράμα», αναφέρεται στην τοποθέτηση του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η ηγεσία του κόμματος ζητά την άμεση διακοπή κάθε πρωτοβουλίας και μονόπλευρης διαδικασίας, που διεξάγεται στη βάση του κόμματος, διότι συνιστούν πράξεις διχασμού μεταξύ των Δημοκρατικών. Αυτό θα θεωρηθεί ως έκφραση βούλησης για έναρξη της διαδικασίας ενοποίησης», τονίζει το Προεδρείο

«Η ηγεσία του Κόμματος δηλώνει τη βούλησή της να κάνει τα πάντα για χάρη της ενότητας και καλεί επίσημα τους συναδέλφους του άλλου κόμματος σε συνομιλίες. Για το σκοπό αυτό, δημιουργείται ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή μελών της Προεδρίας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Σώματος των Προέδρων, καλώντας μέρος αυτής της ομάδας εργασίας να συμμετάσχουν ισάριθμοι εκπρόσωποι των συναδέλφων του άλλου κόμματος (εννοεί τους υποστηρικτές του Μπερίσα). Ο Ανώτατος Διοικητής της ΑΠΔ είναι αρμόδιος για τη συγκεκριμενοποίηση αυτής της φόρμουλας», καταλήγει η θέση της του ΔΚ Αλβανίας.

Ωστόσο ο δρόμος για την ενδυνάμωση της αντιπολίτευσης απέναντι στην σημερινή αλβανική κυβέρνηση, φαίνεται μακρύς, καθώς οι συγκεντρωτικές πρακτικές του Ράμα, είναι πια γεγονός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου