Ο Μπλίνκεν ευχαριστεί την Αλβανία για τους Αφγανούς που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ

Ο Μπλίνκεν ευχαριστεί την Αλβανία για τους Αφγανούς που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken ανακοίνωσε ότι 212 Αφγανοί που αναχωρούν από την Αλβανία έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ευχαριστώντας τον αλβανικό λαό για την φιλοξενία που τους παρείχε.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι 212 Αφγανοί έφτασαν σήμερα το πρωί από την Αλβανία στις ΗΠΑ, στο νέο τους σπίτι. Προς τους νεότερους γείτονές μας: Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε αυτό το νέο κεφάλαιο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα και τον αλβανικό λαό που υποδέχτηκε τους Αφγανούς», ανέφερε στην δήλωσή του.

Από πλευράς της η επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, Όλτα Τζάτσκα ευχαρίστησε τον Blinken και τόνισε ότι η Αλβανία είναι περήφανη για τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ σε αυτή την επιχείρηση για τη διάσωση των Αφγανών συμμάχων.

«Σας ευχαριστώ κ. Μπλίνκεν που το κάνατε αυτό δυνατό. Η Αλβανία είναι περήφανη για τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ σε αυτήν την επιχείρηση για τη διάσωση των Αφγανών συμμάχων μας, όταν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου απλώς έμεινε μακριά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καταπληκτικούς άντρες και γυναίκες που έκαναν δυνατό σε τόσους πολλούς Αφγανούς να ξεκινήσουν μια νέα ζωή», έγραψε η Αλβανίδα ΥΠΕΞ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου