Κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Δυρράχιο - Πάνω από 100 χιλ. νεκρά κοτόπουλα

Κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Δυρράχιο - Πάνω από 100 χιλ. νεκρά κοτόπουλα

Ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες τα νεκρά κοτόπουλα στο Δυρράχιο της Αλβανίας, με την γρίπη των πτηνών (Η1Ν1) κυριολεκτικά να θερίζει της πτηνοτροφικές μονάδες της χώρας και να αποτελεί ένα ακόμη κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης που μεταδίδουν το γεγονός, για αρκετές ημέρες και πάρα την ενημέρωση των πτηνοτρόφων, κανένας δημόσιος φορέας δεν είχε προχωρήσει σε αναφορές για τα νεκρά κοτόπουλα ώστε να προστατευθούν οι καταναλωτές, ενώ εκείνα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στους χώρους των αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Από πλευράς τους οι υγειονομικοί προτείνουν το κοτόπουλο να μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από τους 70 °C και επίσης τα αυγά να είναι καλοψημένα.

Μετά από πολλές μέρες σιωπής και αφού η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, το αλβανικό Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε επιβεβαίωσε τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στο Δυρράχιο.

Δυστυχώς οι κατάσταση σχετικά με την διακίνηση των νωπών και γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλη την Αλβανία, σε πολλές περιπτώσεις παραμένει πρωτόγονη, με την πολιτεία να μην παρεμβαίνει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος και πολλά περιστατικά όπως το παραπάνω να γίνονται γνωστά κατόπιν εορτής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου