Αυξάνονται οι συνεργάτες του Μπάσα που ζητούν να παραιτηθεί από το ΔΚ

Αυξάνονται οι συνεργάτες του Μπάσα που ζητούν να παραιτηθεί από το ΔΚ

Συνεχίζεται στην Αλβανία η εσωκομματική διαμάχη του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο με τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα.

Φαίνεται πως η ήττα της αλβανικής αντιπολίτευσης στις ενδιάμεσες τοπικές εκλογές της 6η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, αύξησαν την ένταση και στους υποστηρικτές – συνεργάτες του Μπάσα, οι οποίοι μάλλον περίμεναν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης για να τοποθετηθούν.

Αυτή τη φορά ο συνεργάτης του Μπάσα, Φατμίρ Μεντίου, ζητά ανοιχτά την παραίτησή του, υποστηρίζοντας κι αυτός τις φωνές που ζητούν εδώ και αρκετές ημέρες νέες ριζικές αλλαγές στο κόμμα.

«Του ζήτησα να πάρει μια απόφαση το συντομότερο δυνατό και όσο πιο ορθολογικά γινόταν. Χωρίς να αφήνει άλλους να αποφασίζουν για αυτόν. Η πιο ορθολογική απόφαση είναι η παραίτηση», είπε ο Μεντίου σε συνέντευξή του σε αλβανικό μέσο ενημέρωσης.

Μέχρι τώρα ο εμφύλιος στο ΔΚ Αλβανίας ενισχύει σταθερά την παντοδυναμία της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία δρα σε όλους τους τομείς με τον δικό της τρόπο και χωρίς μια ισχυρή φωνή απέναντί της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου