Ο Ράμα χαρακτηρίζει φιλορωσικές τις διαδηλώσεις των πολιτών κατά της ακρίβειας

Ο Ράμα χαρακτηρίζει φιλορωσικές τις διαδηλώσεις των πολιτών κατά της ακρίβειας

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προχώρησε ακόμη παραπέρα με τον παλιό του μύθο περί δήθεν ξένων εχθρών στις διαμαρτυρίες που γίνονται κατά της αύξησης των τιμών στην Αλβανία εδώ και αρκετές μέρες.

Σε μια συνομιλία με υποστηρικτές του στο Facebook, ο Ράμα είπε ότι αυτές οι συγκεντρώσεις έχουν δημιουργήσει ανησυχία στις Βρυξέλλες εάν αφορούν την υποστήριξη στην Ρωσία. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος για να πείσει τους ακόλουθούς του, διάβασε και ένα SMS που σύμφωνα με τον ίδιο του απεστάλη από τις Βρυξέλλες, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος του το έστειλε.

«Έλαβα μήνυμα από τις Βρυξέλλες όπου λέει: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στα Τίρανα, έχετε πληροφορίες ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές τις διαμαρτυρίες.

Είναι θεμιτό να ασκείται πίεση στην κυβέρνηση να δράσει για να βοηθήσει τον λαό, η Αλβανία είναι μέρος του ΝΑΤΟ, ενώ το ΝΑΤΟ είναι σχεδόν de facto σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Αυτό φέρνει προβλήματα, δυσκολίες. Αυτό που συμβαίνει με τις τιμές μπορεί να έχει μόνο μια αρχή και η Ρωσία έχει μεγάλες ελπίδες για οικονομικές διαμαρτυρίες στις χώρες του ΝΑΤΟ», είπε ο Ράμα, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να χαρακτηρίσει τις διαδηλώσεις των πολιτών που μαστίζονται απ' την αισχροκέρδεια και την φτώχεια, υποκινούμενες, από πολιτικούς του αντιπάλους και τώρα από φιλορώσους της Αλβανίας.

Ωστόσο ο ίδιος διευκρίνισε πως ακόμη και να συνεχίσουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών, δεν θα ρίξει την τον ΦΠΑ στα καύσιμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου