Ο Ράμα δηλώνει ντροπιασμένος από τις διαμαρτυρίες των Αλβανών

Ο Ράμα δηλώνει ντροπιασμένος από τις διαμαρτυρίες των Αλβανών

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δήλωσε χθες ότι νιώθει ντροπή για τη διαμαρτυρία που έγινε στα Τίρανα, καθώς η Αλβανία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ όπου διαμαρτύρεται για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είναι προσβλητικό για την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας, αυτού του λαού και για ανθρώπινους λόγους να εκμεταλλευόμαστε αυτήν την κατάσταση ώστε να χρησιμοποιούμε άλλη μια στιγμή συναγερμού, πόνου, για σκοπούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα των γεγονότων. Λυπάμαι για αυτούς που συγκεντρώνονται εδώ για να γίνουν το ουρλιαχτό μιας ομάδας ανθρώπων που εμφανίζονται ως νέα πρόσωπα», είπε ο Ράμα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν αμφισβητεί την ιδέα της διαμαρτυρίας, γιατί όπως είπε είναι πολύ προσεκτικός στις διαμαρτυρίες και όταν βλέπει ότι η δεξιά είναι προκατειλημμένη από τους διαδηλωτές, είναι ο άνθρωπος που αντιδρά.

«Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Εδώ μιλάμε για μια εποχή πολέμου, μια συνηθισμένη χαμηλή επανάληψη του ίδιου πράγματος που έχουμε δει σε περιόδους ειρήνης. Και ξέρω το λεξιλόγιο, τα μπανάλ τραγούδια, το πατριωτικό πάθος. Είναι το ίδιο πράγμα. Σήμερα δεν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που να ντρεπόμαστε τη χώρα μας και να περιφρονούμε όσους χάνουν τη ζωή τους. Σήμερα πρέπει να ενωθούμε», είπε ο Ράμα.

«Έχουμε, λοιπόν, μια ξεκάθαρη λύση και είπα, θα φορολογήσουμε περισσότερο το πετρέλαιο, είναι ένα ρυπογόνο προϊόν, αυτοί που ρυπαίνουν πρέπει να πληρώσουν. Αν πούμε ότι δεν υπάρχει τέτοια τιμή, πρέπει να δούμε τα γεγονότα και το τι κάνει η κυβέρνηση, να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο πράγμα, την ενεργειακή κρίση και πώς βρίσκει οικογένειες να μην επιτρέψει την αύξηση της τιμής. Άρα είναι αδύνατο να δεις μόνο ένα μέρος. Αν περικόψαμε τους φόρους του πετρελαίου, θα ήμασταν εκτεθειμένοι από την άλλη πλευρά. Η ενέργεια θα επηρέαζε πολύ περισσότερους ανθρώπους και τότε θα δούμε ποιος είναι ο πραγματικός πόνος», δήλωσε ο Ράμα.

Επίσης τόνισε ότι πρόκειται για διαμαρτυρία που οργανώνει η πολιτική και πως το σκανδαλώδες μήνυμα δίνεται σε μια στιγμή πραγματικού πολέμου. Δεν είναι κατασκεύασμα αλλά πραγματικός πόλεμος. Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Αυτός δεν είναι ο αλβανικός λαός. Αυτά είναι μεγάλη ντροπή», είπε ο Ράμα, ο οποίος και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την Αλβανία.

Οι διαμαρτυρίες και η αντίδραση των πολιτών της Αλβανίας, δεν ξέσπασαν αυτόματα σε λίγες μέρες. Η φτώχεια που ταλαιπωρεί το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της χώρας και η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τις τιμές, παρακινεί τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο ο Ράμα συνεχίζει να ερμηνεύει τις καταστάσεις με το δικό του τρόπο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου