Αλβανία: Σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Διαχείρισης Καυσίμων

Αλβανία: Σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Διαχείρισης Καυσίμων

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τους προμηθευτές πετρελαίου ώστε να περιορίσει κάθε επιρροή του πολέμου στην Ουκρανία, στις τιμές των καυσίμων της χώρας.

Ο Ράμα ανέφερε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για το πάγωμα των περιθωρίων κέρδους καθώς και τη διαφάνεια των τιμών και γι αυτό το λόγο συγκροτείται άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Διαχείρισης Καυσίμων.

«Μια Κανονιστική Πράξη με την άμεση ισχύ του νόμου για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης, θα καθορίσει αύριο το πλαίσιο των υποχρεώσεων και των περιορισμένων δικαιωμάτων των προμηθευτών καυσίμων, για μια δίμηνη περίοδο ανανεώσιμη σύμφωνα με τη δυναμική του πολέμου», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Επίσης απευθυνόμενος στους προμηθευτές πετρελαίου, ο τόνισε ότι ανήκουν σε εκείνο το κομμάτι της αλβανικής κοινωνίας που πρέπει να κάνει θυσίες.

Ακόμη αποφασίστηκε μέσα σε 24 ώρες η αλβανική κυβέρνηση θα ψηφίσει κανονιστική πράξη και θα παρέμβει στη διαχείριση της προμήθειας μαζί με τους προμηθευτές, μέσω του νεοσύστατου Εθνικού Συμβουλίου Προμήθειας Καυσίμων.

«Κάθε μέρα εσείς και η κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό Οικονομικών, την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, τον Διευθυντή Φορολογίας, τον Διευθυντή Τελωνείων και τον επικεφαλής της Αρχής Ανταγωνισμού, θα είστε στο τραπέζι με 5 εκπροσώπους από εσάς», είπε ο Ράμα.

Τέλος ανάφερε πως δεν θα υπάρχει πινακίδα σε κανένα πρατήριο, όπου θα αναγράφεται τιμή που δεν έχει εγκριθεί από το εν λόγω συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κάποιος πράξει κάτι τέτοιο θα χάσει το πρατήριό του.

Κατά πόσο θα εφαρμοστούν οι παραπάνω αποφάσισε, οι οποίες έρχονται σαν αποτέλεσμα των απεργιών σε κάποιες πόλεις της Αλβανίας, αποτελεί πραγματικά ένα από τα σοβαρότερα ερωτήματα. Ειδικά σε μια χώρα όπου η πραγματική διακυβέρνησή της, είναι στα χέρια της διαφοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου