Ο Ράμα δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την Ουκρανία να θριαμβεύσει

Ο Ράμα δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την Ουκρανία να θριαμβεύσει

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο εξέφρασε όλο τον θαυμασμό και την αλληλεγγύη του αλβανικού λαού στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ράμα είπε ότι «σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος με ευχαρίστησε για όλα όσα κάνει η Αλβανία αυτές τις τραγικές μέρες για τον λαό της, για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινώντας από τον ρόλο μας ως συνοικοδεσπότης με τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας στη βοήθεια που παρέχεται στον ουκρανικό στρατό, καθώς και στην εντατική εμπλοκή σε διπλωματικούς διαύλους με σημαντικούς εταίρους για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Εξέφρασα στον Ουκρανό πρόεδρο όλο τον θαυμασμό και την αλληλεγγύη του αλβανικού λαού στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, μαζί του και την ουκρανική αντίσταση, καθώς και την πλήρη βούληση να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο μικρό μας μέγεθος, για να θριαμβεύσει η Ουκρανία. Ελευθεροφιλικός πόλεμος», τόνισε ο Ράμα.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ράμα είπε επίσης στον Πρόεδρο Ζελένσκι «Δεν θέλω να σου επαναλάβω αυτά που λέει όλος ο κόσμος για σένα, αλλά απλώς σου λέω ότι θα ήθελα να μπορώ να κάνω περισσότερα για σένα, για σένα. Και σου εύχομαι θρίαμβο».

Από πλευράς του ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ράμα για το τηλεφώνημα, λέγοντας πως αν θέλουν να θριαμβεύσουν, τον σας διαβεβαιώνει ότι έχουν και την ικανότητα και τη δύναμη.

Ο Ράμα όλο αυτό το διάστημα φαίνεται να συνεχίζει να αντιγράφει στα επικοινωνιακά του τερτίπια τον μέντορά του Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου