Ευχαριστίες των ΗΠΑ στην Αλβανία για το θέμα της Ουκρανίας

Ευχαριστίες των ΗΠΑ στην Αλβανία για το θέμα της Ουκρανίας

Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αλβανία, Yuri Kim, αντέδρασε χθες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα ότι η Αλβανία και οι ΗΠΑ είναι συμπαραστάτες στο θέμα της Ουκρανίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν την ηγεσία της Αλβανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως συμπαραστάτη μαζί μας στο θέμα της Ουκρανίας.

Η επιθετικότητα της Ρωσίας απειλεί όχι μόνο την Ουκρανία και την Ευρώπη, αλλά τη διεθνή τάξη που ο ΟΗΕ έχει αναλάβει να διατηρήσει», έγραψε η Kim στο Twitter, κοινοποιώντας σχετική ανάρτηση της Αλβανίδας υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών Olta Xhaçka.

«Είναι επίσημο! Η Αλβανία και οι ΗΠΑ είναι συνοικοδεσπότες για την Ουκρανία στον ΟΗΕ. Έτοιμοι να αναλάβουμε αυτό το νέο επίπεδο ευθύνης! Είμαι περήφανη για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ», γράφει η Xhaçka στην ανάρτηση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το θέμα της Ουκρανίας φαίνεται να απασχολεί έντονα την Αλβανία, ενώ παράλληλα τα σκάνδαλα της αλβανικής κυβέρνησης, ένα μετά το άλλο, δεν φαίνεται να λαμβάνουν την απαιτούμενη διάσταση, καθώς είναι αυτά που «καίνε» στην πραγματικότητα την κοινωνία της χώρας. 

Πιστοποιητικό COVID - Τι θα ισχύει από αύριο στην ...
ΕΕ: Παρέμβαση Βόζεμπεργκ για την προστασία της Αγ....

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 11/08/22, 11:56

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη