Στην φυλακή ακόμη ένας πρώην υπουργός του Ράμα

Στην φυλακή ακόμη ένας πρώην υπουργός του Ράμα

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) στην Αλβανία εξέδωσε χθες την απόφαση για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Ράμα, Saimir Tahiri.

Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου, με την αλλαγή ότι ο Tahiri θα εκτίσει στη φυλακή την ποινή κάθειρξης των 5 ετών και λόγω της μείωσής της, θα παραμείνει εκεί 3 χρόνια και 4 μήνες, χωρίς αναστολή.

«Το Τμήμα της Ειδικής Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος αποφάσισε να επικυρώσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Σοβαρών Εγκλημάτων στα Τίρανα με την ακόλουθη αλλαγή, μη εφαρμογή του άρθρου 59 του Ποινικού Κώδικα για τον κατηγορούμενο Saimir Tahiri, η έκτιση της ποινής φυλάκισης για τον Tahiri αρχίζει από την ημέρα εκτέλεσης της απόφασης αυτής και διενεργείται σε φυλακή τακτικής ασφάλειας. Αρμόδια για την εκτέλεση της απόφασης αυτής είναι η Ειδική Εισαγγελία Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος. Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο εντός 45 ημερών, αρχής γενομένης από την επόμενη ημέρα της αιτιολογημένης κοινοποίησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της συνεδρίασης κατά την ανάγνωση της απόφασης.

Επίσης, ο προεδρεύων δικαστής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην κατηγορία του Tahiri αποδεικνύονται τα ακόλουθα γεγονότα: σταθερή διαχρονική και τεκμηριωμένη σύνδεση με τον κατηγορούμενο σε σχετική διαδικασία, Moisi Habilaj και Artan Habilaj. Τέτοιες ανεξήγητες διασυνδέσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών που είναι γνωστές στην κοινότητα των κρατικών, τοπικών και κεντρικών αξιωματούχων έχουν δημιουργήσει την πιο ευνοϊκή προϋπόθεση για τη διείσδυση της εγκληματικής ομάδας στις τάξεις των αστυνομικών και κρατικών υπαλλήλων με άμεσες συνέπειες, δυσκολίες και εμπόδια, επιπλέον όσον αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση αυτών των εγκληματικών δραστηριοτήτων, συνοδεύεται την ίδια περίοδο από τη συνεργασία υψηλού επιπέδου μιας σειράς κρατικών αστυνομικών και άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ακόμη, διαπίστωσε ότι η έκταση της διάδοσης παράνομων δραστηριοτήτων, υποστήριξη, προμήθεια πρώτων υλών για διακίνηση ναρκωτικών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να τεθεί σε πλήρη αποτελεσματικότητα η ανώτατη διοικητική δομή της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αυλώνας, για την πρόληψη και τον εντοπισμό αυτών των ποινικών αδικημάτων που διαπιστώθηκαν κατά παράβαση του νόμου.

Ως αποτέλεσμα, ο Saimir Tahiri έχει διαπράξει συγκεκριμένα αδικήματα παραβιάζοντας τον ποινικό κώδικα, «κατάχρησης εξουσίας», που προβλέπεται από το άρθρο 248 του Ποινικού Κώδικα.

Από πλευράς του ο πρώην υπουργός άσκησε έφεση και το τμήμα διαβουλεύσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον δέχτηκε να τον δικάσει με νέο διοικητικό όργανο, με αποτέλεσμα η υπόθεση του πρώην υπουργού να

Μετά την καταδίκη της SPAK σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Tahiri τόνισε ότι ουδέποτε παραβίασε το νόμο.

«Λυπάμαι που κατέληξε έτσι. Είμαι ηθικά ήρεμος, δεν έχω παραβεί ποτέ το νόμο, έχω αγαπήσει κάθε μέρα της δουλειάς μου, χαίρομαι που έκανα το καθήκον μου όσο καλύτερα μπορούσα. Είναι απλώς μια αδικία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου