Αλβανία: Απλοποίηση της διαδικασίας για τις αναπηρικές συντάξεις

Αλβανία: Απλοποίηση της διαδικασίας για τις αναπηρικές συντάξεις

Σε απλοποίηση της διαδικασίας για την χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης προχώρα η Αλβανία, μέσω της διαδικτυακής δημόσιας υπηρεσίας στο e-Albania.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, στην εφαρμογή e-Albania προσφέρεται μια απλοποιημένη διαδικασία για άτομα μη ικανά για εργασία, σύμφωνα με τις τρεις κατηγορίες που είναι και καθοριστικές για την σύνταξη που λαμβάνει ο καθένας, δηλαδή μερική αναπηρία, πλήρης αναπηρία, πλήρης αναπηρία με απαραίτητη την ανάγκης κηδεμονίας.

Για να προχωρήσει κάποιος δικαιούχος στην αίτηση στο e-Albania, μπαίνει πρώτα στην εφαρμογή με τα απαραίτητα στοιχεία ως πολίτης, επιλέγει την υπηρεσία «Αίτηση για σύνταξη αναπηρίας (KMCAP)», συμπληρώνει την απαραίτητη φόρμα ανεβάζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τα πρωτότυπα έγγραφα που επισυνάπτονται στον αριθμό αίτησης στο e-Albania, επίσης μετά από την επισύναψη των απαραίτητων εγγραφών, θα πρέπει να γίνει και ταχυδρομική αποστολή τους των πρωτότυπων στην οικεία υπηρεσία (DRSSH) .

Αν και το ποσό των αναπηρικών συντάξεων, αλλά και των συντάξεων γήρατος στην Αλβανία, δεν είναι πολύ υψηλό, οι δικαιούχοι πολίτες στην Αλβανία, συμπεριλαμβανομένων και των Βορειοηπειρωτών, διευκολύνονται και εκείνη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου