Συνεργασία Μπερίσα με το LSI στις ενδιάμεσες τοπικές εκλογές της Αλβανίας

01/02/22, 18:00
Κατηγορία: Αλβανικός τύπος / Συντάκτης: Reporter

Σε μια προεκλογική αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό όπου ρωτήθηκε για τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ενσωμάτωσης (LSI) στις ενδιάμεσες αυτοδιοικητικές εκλογές της 6ης Μαρτίου σε 6 δήμους της Αλβανίας. 

Ο Μπερίσα είπε ότι προκειμένου να επιτευχθεί ένας κοινός συνασπισμός είχε επίσης συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενσωμάτωσης και πρόσφατα δήλωσε πως μετά την λήξη της θητείας του στο αξίωμα του Πρόεδρου της Αλβανίας, θα επιστρέψει και πάλι στην ηγεσία του LSI. 

«Μόνο για αυτές τις εκλογές θα είμαστε με το LSI. Τη συμφωνία υπογράφει ο Flakur Noka από την πλευρά μας και ο Γενικός Γραμματέας του LSI από την πλευρά τους. Θα υπάρχουν και άλλα κόμματα, όπως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κ.λπ.

Είχαμε συνομιλίες με το LSI σε όλα τα επίπεδα. Είχα συζητήσεις και με τον κ. Μέτα. Δεν μιλήσαμε για λεπτομέρειες, αλλά ξέρετε ότι έχω δηλώσει ότι είμαι υπέρ της συμπαράταξης με το LSI. Δεν το έκρυψα αυτό», είπε ο Μπερίσα.

Ερωτηθείς αν είχε διαπραγματευτεί με τον Μέτα την συμφωνία με το LSI, ο Μπερίσα είπε ότι δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις με, παρά μόνο συνομιλίες επί της αρχής.

«Δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις, αλλά το συζητήσαμε. Έχω γνωρίσει τον κύριο Μέτα. Έχω γνωρίσει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός από τον κ. Ντούλε που βρίσκεται στο εξωτερικό. «Αλλά επικοινώνησα μαζί του και τηλεφωνικά», είπε ο Μπερίσα.

Ωστόσο πριν από λίγες μέρες, ο Πρόεδρος Μέτα διέψευσε ότι είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Μπερίσα, λέγοντας ότι δεν είχε συζητήσει μαζί του για πάνω από ένα χρόνο και μάλιστα εξέφρασε τη λύπη του για αυτό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: