Η Αλβανία με τον χαμηλότερο μισθό στην Ευρώπη - Καταγγελία ΔΚ

Η Αλβανία με τον χαμηλότερο μισθό στην Ευρώπη - Καταγγελία ΔΚ

Η βουλευτής του ΔΚ Αλβανίας, Ilda Dhori δήλωσε σήμερα ότι η Αλβανία είναι η χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.

Σε δήλωσή της στα ΜΜΕ, η βουλευτής της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η Αλβανία συνεχίζει να παραμένει η χώρα με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό στην Ευρώπη.

«Αυτή η στατιστική της Eurostat, που επιβεβαιώνει τη στασιμότητα στη χώρα μας, είναι η πιο ουσιαστική απεικόνιση των συνεπειών της διαφθοράς, ως εχθρού της ευημερίας των Αλβανών, για την οποία πριν από λίγες ημέρες, η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, σημείωσε άλλη μια επιδείνωση για την Αλβανία.

Η διαφθορά που έχει εξαπλωθεί σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης του Έντι Ράμα είναι ο λόγος που η Αλβανία έχει τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη και το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην περιοχή. Η διαφθορά που διαβρώνει καθημερινά θεσμούς, δημοκρατία, ελευθερίες και δικαιώματα, καταστρέφει την ελεύθερη αγορά, είναι ο νούμερο ένα εχθρός των αλβανικών οικογενειών, των έντιμων επιχειρηματιών, των ξεχασμένων συνταξιούχων, των νέων που φεύγουν από την Αλβανία. Και όσο η χώρα μας θα είναι πρώτη στην Ευρώπη για το επίπεδο της διαφθοράς,

Τέλος, πρόσθεσε ότι «για τον λόγο αυτό, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί την καταπολέμηση της διαφθοράς εθνικό συμφέρον, προϋπόθεση για την απελευθέρωση της χώρας και των θεσμών από την ανομία και την ανεντιμότητα που φτωχαίνει όλο και περισσότερους τους Αλβανούς».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου