Ο Μέτα ζητά από το Συνταγμ. Δικαστήριο διευκρινήσεις για την δική του

Ο Μέτα ζητά από το Συνταγμ. Δικαστήριο διευκρινήσεις για την δική του

Ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, πριν από την απόφαση της οριστικής του αποπομπής.

Μέσω επιστολής του με αίτημα για διευκρινίσεις στο Συνταγματικό Δικαστήριο καθώς αυτό το τελευταίο ετοιμάζεται να αποφανθεί για την απόφαση του Κοινοβουλίου να τον αποπέμψει την ερχόμενη Τρίτη (1 Φεβρουαρίου).

Στην επιστολή αναφέρονται πολλά αιτήματα για διευκρινίσεις, καθώς ο Μέτα κατηγορεί το δικαστήριο ότι δεν είχε τη δέουσα επικοινωνία με το γραφείο του σχετικά με τη δίκη.

Ακόμη, ο Μέτα επιθυμεί να μάθει ποιες διαδικασίες ακολούθησε το δικαστήριο όταν αποφάσιζε ποιος δικαστής ορίστηκε για την υπόθεση του. Θέλει επίσης να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για να υποστηρίξουν την απόφαση του Κοινοβουλίου να τον απολύσει.

Τέλος, ο Μέτα επισημαίνει ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2021. Βάσει του νόμου, το Δικαστήριο πρέπει να εκδώσει απόφαση εντός τριών μηνών, αντίθετα η απόφαση έχει καθυστερήσει για αρκετούς μήνες, υπονομεύοντας το δικαίωμά του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου