Συμφωνία Αλβανίας - Ισραήλ στον τομέα της Παιδείας και του Αθλητισμού

Συμφωνία Αλβανίας - Ισραήλ στον τομέα της Παιδείας και του Αθλητισμού

Η υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Αλβανίας, Evis Kushsi δήλωσε προς τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε δύο αποφάσεις που έρχονται ως πρόταση του αλβανικού Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού.

Η πρώτη απόφαση σχετίζεται με την κατ' αρχήν έγκριση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου Υπουργών της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ, για την περίοδο 2022-2025.

Η συμφωνία αυτή προωθεί, ενθαρρύνει τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στον τομέα της εκπαίδευσης, στον τομέα της επιστήμης, του πολιτισμού, της νεολαίας και του αθλητισμού, μέσα από ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας.

Επίσης, αυτή η συμφωνία προωθεί την ενεργοποίηση έργων μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Αλβανίας και Ισραήλ, την ανταλλαγή εμπειριών, την ανταλλαγή καθηγητών, φοιτητών κ.λπ.

Ακόμη, παρέχει υποτροφίες, τόσο για θερινά μαθήματα όσο και για υποτροφίες εξειδίκευσης, όσον αφορά τον τομέα του πολιτισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.

Σύμφωνα με την Αλβανίδα υπουργό, η δεύτερη απόφαση είναι στον τομέα του αθλητισμού και σχετίζεται με τον καθορισμό μέτρων ασφαλείας και ευθυνών για αθλητικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου