Έβαλαν εκρηκτικά στο σπίτι του προέδρου της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Έβαλαν εκρηκτικά στο σπίτι του προέδρου της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Το σπίτι του προέδρου της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αρμάντο Ντούκα, στο Δυρράχιο, έγινε στόχος επίθεσης με εκρηκτικά το βράδυ της Δευτέρας (24/1).

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες και θύματα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κοντά στην είσοδο της οικίας και πως μια ανακριτική μονάδα εργάζεται για να διαλευκάνει τη δυναμική του συμβάντος.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα BalkanInsight, η σύζυγος και ο γιος του Ντούκα βρίσκονταν στο διαμέρισμα την ώρα της έκρηξης, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. «Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, μόνο υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην εξωτερική πύλη του σπιτιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αλβανική αστυνομία.

«Ευτυχώς δεν υπάρχουν ζημιές. Η πύλη είναι μακριά από το σπίτι, αλλά η έκρηξη ήταν αρκετά μεγάλη», δήλωσε ο Ντούκα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ντούκα βρίσκεται σε σύγκρουση με τον δήμαρχο των Τιράνων, Έριον Βελιάι, για τις επόμενες εκλογές που θα κρίνουν το νέο επικεφαλής της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FSHF). Ο Βελιάι ζήτησε από τις αρχές να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και ποιος ήταν ο αυτουργός αυτής της ενέργειας. «Ο Ντούκα είναι αντίπαλός μου, όχι εχθρός μου», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αλβανίας διευθύνεται από τον Ντούκα από το 2002. Αντίπαλός του στις εκλογές θα είναι ένας αθλητικός σχολιαστής, ο Ντριτάν Σακοχότζα, ο οποίος όπως φαίνεται έχει την υποστήριξη του Βελιάι. Ο τελευταίος δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για την εκλογή σε αυτή την κατ΄ όνομα μη πολιτική θέση, κατηγορώντας το σημερινό ηγέτη της για διαφθορά.

Οι περισσότερες από τις ποδοσφαιρικές ομάδες στην Αλβανία ανήκουν σε τοπικούς δήμους, των οποίων οι δήμαρχοι ψηφίζουν στις εκλογές, όμως περίπου το ένα τρίτο των εδρών στη συνέλευση προορίζονται για τις περιφερειακές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

Ο Ντούκα έχει αντισταθεί σε δύο προηγούμενες προσπάθειες πολιτικών που ήθελαν να τον εκτοπίσουν από τη θέση του. Μάλιστα, το 2018 ο νυν πρόεδρος είχε υπερισχύσει του Μπασκίμ Φίνο, τότε σοσιαλιστή βουλευτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου