Εισήχθη η τουρκική γλώσσα στα σχολεία της Αλβανίας

Εισήχθη η τουρκική γλώσσα στα σχολεία της Αλβανίας

Μετά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στην Αλβανία, φαίνεται να προχωράει με ταχύτατο ρυθμό η τουρκο – αλβανική συμφωνία που αφορά την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, τα 9ετή (Δημοτικό +Γυμνάσιο) σχολεία της Αλβανίας, χωρίς να χάσουν χρόνο και φυσικά μετά από την σχετική εντολή του Υπουργείου Παιδείας, έχουν αρχίσει να ρωτούν τους μαθητές και γονείς για τις προτιμήσεις τους σχετικά με την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως μάθημα επιλογής (ως δεύτερη ξένη γλώσσα).

Σε δημοσιευμένο μήνυμα φαίνεται η ομάδα μιας Στ' τάξης όπου η επιμελήτρια δασκάλα επιδιώκει να συγκεντρώσει στοιχεία για τις προτιμήσεις των μαθητών και των γονιών τους, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για την απάντηση έχει οριστεί η χθεσινή.

«Γεια σας! Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τάξη εντός της ημέρας. Πόσοι γονείς θέλουν τα τουρκικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο σχολείο. Στη συνέχεια, στείλτε τον αριθμό των γονέων που το θέλουν σε ιδιωτικό. Παρακαλώ σήμερα. Ευχαριστώ», αναφέρεται στο μήνυμα.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, επίσης χθες, η ίδια πρωτοβουλία που αναλήφθηκε στα σχολεία δημοσιεύτηκε σε άλλον αλβανικό ιστότοπο, αλλά με διαφορετική μορφή. Αυτή τη φορά απαιτείται η συμπλήρωση δύο πινάκων από κάθε σχολείο που θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί έως τις 14:00.

Η έκτακτη εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας, πολύ πιθανόν να αποτελεί ένα ακόμη «τελεσίγραφα» του Ερντογάν προς την αλβανική κυβέρνηση, καθώς φαίνεται έχουν «ανάψει οι μηχανές» για τον εκτουρκισμό της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου