Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Αλβανία

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Αλβανία

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας, μέχρι στιγμής στην χώρα υπάρχουν 19.131 ενεργοί ασθενείς με COVID-19, ενώ τις τελευταίες μέρες τα ημερήσια κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2000.

Από τους παραπάνω οι 134 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία COVID, εκ των οποίων οι 17 είναι σε σοβαρότερη κατάσταση.

Επίσης το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την υγεία των άλλων.

Στην Αλβανία κάθε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να εμβολιαστεί στο κέντρο υγείας ή στο πλησιέστερο κεντρικό σημείο εμβολιασμού.

Επιπλέον ο εμβολιασμός είναι ανοιχτός και για παιδιά +12 ετών με προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος, προσκομίζοντας σύσταση γιατρού.

Ακόμη, όσοι πολίτες έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, μπορούν να απευθυνθούν σε κέντρα υγείας ή κεντρικά σημεία εμβολιασμού, για να εμβολιαστούν με την τρίτη αναμνηστική δόση.

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί, εκτός του ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας. (11:00 μ.μ. – 6:00 π.μ.) απαιτείται και η τοποθέτηση μάσκας είναι υποχρεωτική σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο.

Όσον αφορά την είσοδο των πολιτών από το εξωτερικό στην Αλβανία, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμό κατά του Covid-19, PCR (72 ωρών) ή απλού rapid τεστ (48 ωρών).

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου