Αλβανία: Αντίδραση της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου για τα επεισόδια στο ΔΚ

Αλβανία: Αντίδραση της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου για τα επεισόδια στο ΔΚ

Η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αλβανία αντέδρασε σήμερα σχετικά με τη διαμαρτυρία που διοργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην απάντησή της η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν τη βία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί για τη χρήση βίας από διαδηλωτές στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν τη βία.

Οποιαδήποτε διαφορά πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, πολιτικές και νομικές διαδικασίες, προς το συμφέρον του αλβανικού λαού, όχι στενά ατομικά συμφέροντα», τονίζει η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Μετά από την σημερινή επεισοδιακή διαμαρτυρία, ο Μπερίσα ανέφερε πως θα ακολουθήσουν και άλλες οργανωμένες διαδηλώσεις κατά του Μπάσα, που σύμφωνα με τον ίδιο θα έχουν ως «επιτυχία» τους την αποπομπή του νυν πρόεδρου Μπάσα. Επίσης η εμπλοκή των αστυνομικών αρχών στην σημερινή διαμαρτυρία, θεωρήθηκε καταλυτική από την αλβανική κυβέρνηση, ούτως ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Τέλος, τόσο εκτός από την ανακοίνωση της πρεσβείας του Ηνωμένουν Βασιλείου, προηγήθηκε η αντίδραση της Αμερικανίδας πρέσβη στα Τίρανα, της πρεσβείας της Ιταλίας, καθώς και εκείνη της ΕΕ.

Κοινό μήνυμα όλων είναι η αποτροπή της βίας και η πάταξη κάθε "φωνής" που χρησιμοποιεί τη βία για να ανέλθει στην εξουσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου