Μπερίσα:«Θα μπω στην έδρα του ΔΚ με κάθε τρόπο»

Μπερίσα:«Θα μπω στην έδρα του ΔΚ με κάθε τρόπο»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην ηγέτης των Δημοκρατικών Σαλί Μπερίσα κάλεσε όλα τα μέλη και τους βουλευτές του ΔΚ, να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που διοργανώνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από την έδρα του κόμματός τους.

Σκοπός αυτής της διαμαρτυρίας είναι η είσοδος στα κεντρικά για να εφαρμοστεί η απόφαση της Συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου που έγινε στο στάδιο «Air Albania» και στη συνέχεια το Δημοψήφισμα της 18ης Δεκεμβρίου 2021 όπου ψηφίστηκε η αποπομπή του Μπάσα.

Από πλευράς του Μπάσα έχει θωρακίσει το αρχηγείο των Δημοκρατικών με σιδερένιες πόρτες, κίνηση που θεωρείται από την Ομάδα της Επανασύστασης ως «bunkerization του κόμματος» ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Gazment Bardhi ισχυρίζεται ότι αυτό δεν είναι αλήθεια καθώς γίνονται εργασίες εντός των κεντρικών γραφείων.

Επίσης ο Μπερίσα επεσήμανε σε αλβανική εκπομπή πως θα ανοίξει τις πόρτες με κάθε τρόπο, ενώ χαρακτήρισε των νυν πρόεδρο Μπάσα ως «persona non grata» των Δημοκρατικών.

Θωράκιση επίσης έγινε και στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο της Αλβανίας, με τον Ράμα να προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, καθώς η διαμαρτυρία που αναμένεται να διεξαχθεί, πιθανόν να είναι επεισοδιακή.

Μέχρι στιγμής ο «εμφύλιος» στο ΔΚ έχει αναστατώσει για τα καλά την αλβανική αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου