Αλβανία: Αντίδραση Μπάσα κατά της νέας διαμαρτυρίας Μπερίσα

Αλβανία: Αντίδραση Μπάσα κατά της νέας διαμαρτυρίας Μπερίσα

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα αντέδρασε έντονα σχετικά με τη διαμαρτυρία που διοργανώνει ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στις 8 Ιανουαρίου, με σκοπό να καταλάβει την έδρα των Δημοκρατικών στην Αλβανία.

Ο Μπάσα ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αλβανίας που υψηλόβαθμος πολιτικός κηρύσσεται ανεπιθύμητος από τις ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πρώτη φορά στην Αλβανία που κάποιος κηρύσσεται «non grata» και καλεί σε διαμαρτυρία κατά του κόμματός του, με κίνητρο γιατί δεν επιστρέφει στο καταφύγιο όπου μπορεί να «καταφύγει» για να αμυνθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης την πρώτη του έτους, σύμφωνα με την Επιτροπή Επανίδρυσης του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία και διοργάνωσε πρόσφατα δημοψήφισμα για την καθαίρεση του Μπάσα, έχει λήξει η προθεσμία για την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο ο Μπάσα και οι υποστηρικτές τους δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα και αντιδρούν στις κινήσεις που όπως λένε, αφορούν καθαρά την προσωπική άμυνα του Μπερίσα έναντι των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου