Τι μέτρα κατά του COVID-19 ισχύουν από σήμερα στην Αλβανία

Τι μέτρα κατά του COVID-19 ισχύουν από σήμερα στην Αλβανία

Στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, τίθενται σε ισχύ από σήμερα νέα μέτρα κατά του COVID, τα οποία απαιτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης, των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών κέντρων.

Όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε ότι από τις 4 Ιανουαρίου οι υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης, εμπορικών κέντρων και σούπερ μάρκετ, για να εμφανιστούν στην εργασία τους πρέπει να υποβάλλουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε περίπτωση απουσίας του, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό επικύρωσης που ισχύει για τους τελευταίους 6 μήνες, διαφορετικά τεστ PCR κάθε 5 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, παραμένει σε ισχύ η εντολή χρήσης μασκών σε εσωτερικούς χώρους, σε εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλα εκείνα τα μέρη όπου δεν προβλέπεται φυσική απόσταση.

Σε όλες τις περιπτώσεις που δεν τηρούνται τα συνιστώμενα μέτρα, θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως για παράδειγμα σε άτομο που ο πολίτης δεν έχει χρησιμοποιήσει τη μάσκα στους συνιστώμενους χώρους στο ποσό του προστίμου 3 χιλιάδων ALL εάν είναι για πρώτη φορά και σε περίπτωση επανάληψης στο ποσό των 5 χιλιάδων λεκ.

Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις δεν εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα που προτείνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, το μέτρο της ποινής κυμαίνεται από 100.000 -700.000 λεκ, ανάλογα με το μέτρο που δεν έχει εφαρμοστεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου