Στις 18 Ιανουαρίου η οριστική απόφαση για την αποπομπή του Αλβανού ΠτΔ από το Συνταγματικό Δικαστήριο

Στις 18 Ιανουαρίου η οριστική απόφαση για την αποπομπή του Αλβανού ΠτΔ από το Συνταγματικό Δικαστήριο

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αναμένεται να συζητήσεις στις 18 Ιανουαρίου την απόφαση για την αποπομπή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα.

Η απόφαση του συγκεκριμένου δικαστηρίου είναι καθοριστική για τον αρχηγό του αλβανικού κράτους, ο οποίος κανονικά απαλλάσσεται από το αξίωμά του τον Ιούλιο.

Επίσης, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, σε περίπτωση που του Συνταγματικό Δικαστήριο λάβει την απόφαση να επικυρώσει την καθαίρεσή του, η οποία αποφασίστηκε τον Απρίλιο του 2021, τότε θα αντικατασταθεί από την πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας, Lindita Nikolla (Λιντίτα Νικόλα).

Σε αντίθετη περίπτωση, το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις διατάξεις του αλβανικού Συντάγματος και θα προχωρήσει στην εκλογή νέου ΠτΔ κατά τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζουμε πως η αποπομπή του Ιλίρ Μέτα, ελήφθη τον Ιούνιο του 2021, όταν η πλειοψηφία των βουλευτών της κυβέρνησης Ράμα, τον κατηγόρησε για παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία των κοινοβουλευτικών εκλογών του περασμένου Απριλίου.

Αυξημένη σήμερα η κίνηση στο Τελωνείο Κακαβιάς
Σεισμός στην Αλβανία με επίκεντρο την πόλη του Δυρ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 16/05/22, 16:05

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη