Η Αλβανία θα ζητήσει ανεξάρτητη πορεία από τα Σκόπια στην ΕΕ, εάν ισχύσει το βέτο της Βουλγαρίας

Η Αλβανία θα ζητήσει ανεξάρτητη πορεία από τα Σκόπια στην ΕΕ, εάν ισχύσει το βέτο της Βουλγαρίας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι εάν η Βουλγαρία συνεχίσει να ασκεί βέτο στα Σκόπια όσον αφορά την διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για τους επόμενους έξι μήνες, τότε η Αλβανία μπορεί ανοιχτά να απαιτήσει την «απόσχισή» της από τα Σκόπια.

«Στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Βρισκόμαστε σε μια παράλογη φάση αποκλεισμού λόγω του βέτο που επέβαλε η Βουλγαρία στη Βόρεια Μακεδονία…

Στο Εθνικό Συμβούλιο ζητήσαμε γνώμη από τους πολίτες εάν θα υποστήριζαν μια νέα προσέγγιση στην εξωτερική μας πολιτική. Δηλαδή, εάν στο τέλος της γαλλικής προεδρίας, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, η Βουλγαρία συνεχίσει να ασκεί βέτο, θα αρχίσουμε να επιδιώκουμε ανοιχτά την απόσχιση από τη Βόρεια Μακεδονία στην αντιμετώπιση και την αξιολόγησή μας», είπε ο Ράμα.

Τέλος, ο Αλβανός πρωθυπουργός εξήρε το έργο της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η Αλβανία προοδεύει στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την δικαιοσύνη και στην πάταξη της διαφθοράς, χωρίς φυσικά να λαμβάνει υπόψη του τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου