Αλβανία: 1,5 εκατ. δόσεις εμβολίου της Pfizer για το 2022

Αλβανία: 1,5 εκατ. δόσεις εμβολίου της Pfizer για το 2022

Αύριο αναμένεται να φτάσουν στην Αλβανία 375 χιλιάδες εμβόλια Pfizer, ενώ η κυβέρνηση οριστικοποιεί τη νέα σύμβαση με την εταιρεία Pfizer για περίπου 1,5 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων για το 2022.

Την είδηση ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ogerta Manastirliu, η οποία τόνισε ότι «η αλβανική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα των εμβολίων».

Επί του παρόντος, είπε, «έχουμε εφαρμόσει περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ενώ περισσότερες από 2,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν έρθει στην Αλβανία».

«Πρόκειται για 375 χιλιάδες εμβόλια Pfizer, τα οποία έρχονται στην Αλβανία στα τέλη Δεκεμβρίου χάρη στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης του νέου συμβολαίου με την εταιρεία Pfizer για το 2022, όπου αναμένεται να έχουμε περίπου 1,5 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου», είπε η Manastirliu.

Από την άλλη, η Αλβανίδα υπουργός τόνισε ότι «σε ό,τι αφορά το μέσο COVAX, συμμετέχουμε ως αυτοχρηματοδοτούμενη χώρα».

Σύμφωνα με την υπουργό, η απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής για τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορία στην Αλβανία, βασίζεται στην επιδημιολογική κατάσταση.

Ωστόσο μέχρι σήμερα στην Αλβανία, ελάχιστοι εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του Covid-19.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου