Τι περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν στην Αλβανία τις γιορτές

Τι περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν στην Αλβανία τις γιορτές

Η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Αλβανίας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσε πως τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα, παραμένουν αμετάβλητα πλην την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Υγείας Mira Rakacolli δήλωσε ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η μετακίνηση των μελών των οικογενειών που θέλουν να γιορτάσουν κοντά στους συγγενείς τους την πρωτοχρονιά, σεβόμενοι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή των μεγάλων συγκεντρώσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 23:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί (εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς).

«Τα ίδια μέτρα που έχουμε σε ισχύ θα παραμείνουν. Όμως η παρουσία της Omicron στον κόσμο καθιστά απαραίτητο τον σεβασμό των μέτρων που δεν γίνονται σεβαστά στο απαιτούμενο επίπεδο. Οι ανεμβολίαστοι μολύνονται όλο και περισσότερο. Ο εμβολιασμός δεν είναι προσωπική υπόθεση. Βρισκόμαστε στην παραμονή των εορτών. Φέτος, περίπου το 50% του πληθυσμού άνω των 60 ετών εμβολιάστηκε με τουλάχιστον ένα τη μία δόση. Επομένως να είστε υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων και τη χρήση μάσκας», δήλωσε η Rakacolli.

Τέλος, όσον αφορά την είσοδο στη Αλβανία, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών).

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου