Το State Department για «επίθεση» Μπερίσα στην Yuri Kim

Το State Department για «επίθεση» Μπερίσα στην Yuri Kim

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε χθες τις κατηγορίες που διατύπωσε στην Αλβανία ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατά του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Yuri Kim.

Απαντώντας στην ερώτηση της VOA σχετικά με τους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα κατά της Yuri Kim, ότι συμπεριφέρεται σαν κυβερνήτης της Αλβανίας και ότι υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε:

«Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις στην πρεσβευτή μας στα Τίρανα. Αυτές οι άσχημες επιθέσεις δεν αντιπροσωπεύουν τον αλβανικό λαό. Όπως έδωσε εντολή από την Ουάσιγκτον, είπε ο εκπρόσωπος της Πράις, η πρεσβευτής Kim εξήγησε και εφάρμοσε ξεκάθαρα τις πολιτικές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αποφασιστικότητας του Προέδρου Μπάιντεν να λογοδοτήσει όσους εμπλέκονται σε διαφθορά ή υπονομεύουν τη δημοκρατία.»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «εκτιμούν τις σχέσεις με τον αλβανικό λαό και τον επόμενο χρόνο θα γιορτάσουμε την 100η επέτειο από τη δημιουργία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών». «Οι σχέσεις μας επέζησαν από τον κομμουνισμό και τη δικτατορία λόγω της κοινής μας δέσμευσης στη δημοκρατία και τον αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου