Αλβανία: Η SPAK ζητά την έκδοση από την Ιταλία του πρώην Εισαγγελέα Llalla

Αλβανία: Η SPAK ζητά την έκδοση από την Ιταλία του πρώην Εισαγγελέα Llalla

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) της Αλβανίας κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα έγγραφα για την έκδοση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, Adriatik Llalla από την Ιταλία στην Αλβανία.

«Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος έλαβε ειδοποίηση από το Κεντρικό Γραφείο της Ιντερπόλ Τιράνων ότι στις 10.12.2021 οι ιταλικές αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον Adriatik Llalla με σκοπό την έκδοση στη χώρα μας. Σήμερα, στις 14.12.2021, η Ειδική Εισαγγελία διαβίβασε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του πολίτη Adriatik Llalla από την Ιταλία στην Αλβανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της SPAK.

Ο Adriatik Llalla, αφού κηρύχθηκε διεθνώς καταζητούμενος στις 8 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους από την SPAK , ο πρώην συνελήφθη τελικά στις 10 Δεκεμβρίου στη Ρώμη την πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα, Adriatik Llalla, σε φυλάκιση 2 ετών τον Μάιο, καθώς και 5 χρόνια απομάκρυνση από το δημόσιο, για «απόκρυψη και μη δήλωση περιουσίας» και από τότε βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Τέλος, όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης την κατάσχεση της περιουσίας του, σχεδόν 22 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γης και ενός διαμερίσματος στο Δυρράχιο.

Από τον Φεβρουάριο του 2018, ο Llalla είναι μέρος της μαύρης λίστας (persona non grata) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία έχει απαγορεύσει σε αυτόν και την οικογένειά του την είσοδο στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου