Η Εθνοσυνέλευση του ΔΚ Αλβανίας ψήφισε υπέρ της αποπομπής Μπάσα

Η Εθνοσυνέλευση του ΔΚ Αλβανίας ψήφισε υπέρ της αποπομπής Μπάσα

Η χθεσινή Εθνοσυνέλευση του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας ψήφισε για την αποπομπή του Λουλζίμ Μπάσα από την προεδρία του κόμματος, καθώς επίσης και όλης της ηγεσίας του που διορίστηκε από αυτόν.

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΚ Belind Këlliçi, συνολικά 4.934 από τα 7.600 μέλη της Συνέλευσης συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και δεν ψήφισαν όλα. Ωστόσο υπέρ της πρότασης ψήφισαν 4.491 μέλη υπέρ και 36 κατά.

Ο αρχηγός του ΔΚ Σαλί Μπερίσα ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη σύγκληση Εθνοσυνέλευσης του κόμματος αυτό το Σάββατο για να αμφισβητήσει την ηγεσία του Μπάσα. Οι δυο τους είχαν διαφωνία από τον Σεπτέμβριο, όταν ο Μπάσα απέκλεισε τον Μπερίσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΚ μετά τον χαρακτηρισμό του τελευταίου από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ως "persona non grata" για διαφθορά.

Χθες, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε νέα καταστατικά που ακυρώνουν τον αποκλεισμό του Μπερίσα και όλες τις αποφάσεις που ακολούθησαν αυτήν την αποβολή.

Επίσης η σημερινή ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος δεν αναγνωρίζει την Εθνοσυνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου ως νόμιμη και θα πραγματοποιήσει τη δική της συνεδρίαση στις 18 Δεκεμβρίου.

Τέλος η χθεσινή εθνοσυνέλευση κάλεσε τους τα μέλη του ΔΚ να συμμετέχουν σε παναλβανικό επίπεδο σε ψηφοφορία υπέρ της αποπομπής του Μπάσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου