Θάνατος Ρώσων στην Αλβανία - Ο στρατός ερευνά την υπόθεση

Θάνατος Ρώσων στην Αλβανία - Ο στρατός ερευνά την υπόθεση

Στους χώρους του ξενοδοχείου «Gloria» στο Qerret της Καβάγιας κατέφθασαν χθες Αλβανικό στρατιώτες, αστυνομικοί και εισαγγελείς, με σκοπό να διαλευκάνουν αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι τέσσερις Ρώσοι τουρίστες.

Η ερευνητική ομάδα, μαζί με ειδικούς της στρατιωτικής δομής που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό που καθιστά δυνατό τον εντοπισμό χημικών ή βιολογικών παραγόντων, διεξήγαγε το πείραμα στο υπόγειο του ξενοδοχείου από το πρωί της Παρασκευής.

Επίσης η προκαταρκτική απάντηση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης δημιούργησε αμφιβολίες ότι τα μέλη της οικογένειας Μπουρένκοφ έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

Στη δικογραφία που καταχωρήθηκε ως δολοφονία από την εισαγγελία της Καβάγιας, θύματα είναι οι: Ναταλία Μπουρένκοβα, 58 ετών, Σεργκέι Μπουρένκοφ, 60 ετών, Νικήτα Μπελούσοφ, 37 ετών και Εκατερίνα Μπουρένκοβα, 31 ετών.

Στο συγκεκριμένο ερευνητικό πείραμα αναμένεται να είναι παρόντες και εκπρόσωποι της ρωσικής πρεσβείας που συμμετείχαν στη διμερή έρευνα.

Πριν από λίγο καιρό κανένας από τους αλβανικούς θεσμούς δεν ανέλαβε την εξέταση αποδεικτικών στοιχείων. Μετά από δείγματα νερού για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε χλώριο, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας είπε ότι δεν ελήφθησαν σύμφωνα με τις κατάλληλες διαδικασίες. 

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει περιοχές της ΕΕΜ
Η Συνέλευση του ΔΚ Αλβανίας και η στάση Μπερίσα

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 02/10/22, 01:09

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη