Αιχμές Μέτα για περίεργη στάση Μπάσα στην ελληνοαλβανική ΑΟΖ

Αιχμές Μέτα για περίεργη στάση Μπάσα στην ελληνοαλβανική ΑΟΖ

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, έκανε για πρώτη φορά σφοδρή επίθεση στον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα, σχετικά με τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ελλάδα το 2009, η οποία αργότερα ανατράπηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

«Πρώτη φορά λέω ότι ο Λουλζίμ Μπάσα έχει κάνει διπλό παιχνίδι με τη θαλάσσια συμφωνία με την Ελλάδα. Αυτή η στάση του σε σχέση με τη Συμφωνία για τη Θάλασσα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε σχέση με το αλβανικό κράτος. Το λέω για πρώτη φορά και δεν θέλω να το παρατείνω περισσότερο.

Αυτός ο κύριος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για όλα τα μαχαίρια που εισήγαγε στο αλβανικό κράτος. Την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών παρέκαμψε τον Πρωθυπουργό για το θέμα της θάλασσας. Και το λέω πρώτη φορά γιατί γίνεται κατάχρηση του θέματος» - είπε ο Μέτα σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα δεν έχουν ακόμη έρθει στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο η νέα κόντρα που εμφανίζεται στην αλβανική πολιτική σκηνή, ίσως φέρει στην επιφάνεια νέα στοιχεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου